Segíts, oszd meg tapasztalataidat, hogy Te is segítséget kapj!

connection-live

connection-live

Mi a legjobb dolgog, ami idén Húsvétkor történhet?

2017. március 09. - conneciton live

easter_bunny_2.jpgA péntek! Bár a pénteknek mindig örülni szoktunk, ez a péntek nagyságrendekkel jobb lesz.

Ugyanis a legfrissebb hírek szerint munkaszüneti nap lesz Nagy Péntek! Vagyis már csütörtökön belevethetjük magunkat szuper hosszú hétvégébe.

És ha már ilyen hosszúra sikeredik ez a hétvége, akkor érdemes olyan programot szervezni, ami maximálisan ki is használja a potya napot.

Tehát húsvéti utazásra fel!

 

Hova utazzunk Húsvétkor?

Strandolni, napozni ilyenkor még nyilván nem lehet, de ettől még ugyanúgy élvezhetjük például a Balaton szépségét!

A Tihanyi visszhang, ami már nem szól vissza, de még mindig lenyűgöző!

Tihany minden időszakban tökéletes választásnak bizonyul. Nem is kell annyira bemutatni, ezért csak azt tudjuk mondani, hogy: Menjetek! Az ünnep közeledtével rengeteg kedvezményes utat lehet találni, ami által fillérekből juthatunk el Tihanyba. A nyári időszakban pedig kiemelten ajánljuk a minden évben megrendezésre kerülő Levendula fesztivált. A fesztivál igazi provence-i hangulatot teremt, anélkül hogy a messzi Olaszországba utaznánk. A mediterrán és romantikus látkép minden évben lenyűgözz minket is.

Az igazi fekete öves hobbi túrázóknak - Nagymaros és Zebegény

Nincs olyan ember, aki ne imádna a Dunakanyar lenyűgöző adottságait. Évente több ezer turista látogat el ide, hogy részese legyen a látványnak és az élménynek. Ezzel mi sem vagyunk máshogyan. Amint az első igazi tavaszi napsugarak megjelennek, azonnal a hátizsákunk után nyúlunk és a Dunakanyar felé vesszük az irányt. Ez a kirándulóhely bővelkedik fürdőkben, történelmi látnivalókban, lenyűgöző természeti szépségekben, vagy akár templomokban, patakokban és szurdokokban is. A kirándulás során kössünk össze két szuper települést, s induljunk neki a nagymarosi templom hegynek felfele. Útközben pedig isteni cukrászsüteményeket is kóstolhatunk.

Ez a túra minimum 3 órát fog igénybe venni, ami mély patakmederrel, fantasztikus kilátással, keskeny és kacskaringós szerpentinekkel lesz megfűszerezve. Két jelzést kell megjegyeznünk. Felfelé kövessük mindig a kéket, mely egészen a Hegyes-tetőre visz a Julianus-kilátóhoz, lefelé pedig kövessük a sárga jelzést, ami elkalauzol Zebegénybe. 

 A legjobb húsvéti úti cél: Mezőkövesd

Mezőkövesd Matyóföld központi települése. Ha igaz matyó hímzés fanatikus vagy, akkor semmiképpen se hagyd ki ezt a gyönyörű várost. A matyók a 19. század derekától különülnek el a környezetüktől, elsősorban színpompás viseletük és színvilágú hímző kultúrájuk révén. A gondosan őrzött több száz évre visszanyúló hagyományokat a Mezőkövesdi Matyó Múzeum őrzi magában. Húsvét környékén külön érdemes ellátogatni Mezőkövesdre, mert a legjobb nyuszis programok itt találhatóak! A kicsiknek különösen tetszeni fog a színes és ízig, vérig magyaros felvonulások és játékok.

Az örök kedvenc külföld.

Ha a locsolók nagyobb rémálmot okoznak, mint egy reptéri check- in pont, akkor neked ezen a hétvégén külföldön a helyed! Érdemes lesz kihasználni ezt a 4 napot, és felfedezni a rég óta áhított európai nagyvárost. Veheted az utat a szélrózsa bármely irányában, biztosan ráakadsz majd egy kihagyhatatlan Last Minute akcióra. És ha már a jegyen sikerült spórolnod, az itthon maradtaknak ajándékra is jut ;)   

A bejegyzés trackback címe:

https://connection-live.blog.hu/api/trackback/id/tr9412325277
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása