Segíts, oszd meg tapasztalataidat, hogy Te is segítséget kapj!

connection-live

connection-live

Hogyan tanuljunk hatékonyan idegen nyelvet?

Szóhoz sem jutsz?? Ne aggódj, más is így van ezzel!

2017. március 20. - conneciton live

degree.jpg

Legalább is az idegen nyelvek terén. Közismert tény - sajnos -, hogy hazánk nem jeleskedik az idegen nyelven megszólalni is képek lakosok számában. Ennek megoldására több cég, sőt még az állam is kínál megoldást - bár az inkább a diplomásokat érinti -, de az igyekezetek ellenére is rossz a statisztikánk.

Javítsunk ezen! És hasznosítsd a tanulmányaid és a munka terén vagy épp a várva várt nyaraláson a megszerzett tudásod!

Van öt perced?

Természetesen egy idegen nyelvet nem két hét alatt fogsz megtanulni, de ahhoz, hogy érdemben el tudj boldogulni, akár ennyi is elég lehet. A felmérések szerint ahhoz, hogy folyékonyan tudj beszélni egy idegen nyelven, ahhoz ismerned kell kb 1000 kifejezést. Ha naponta csak 5 új szót tanulsz meg, akkor kevesebb, mint 28 és fél hét alatt képes leszel jól kommunikálni. Az anyanyelvi kommunikációhoz minimum 6000 szó ismeretére van szükség és kiváló nyelvtani ismeretekhez.

Kezdj el nyelvet tanulni! Most! Nem kell, sok időt rászánod, csak 5 percet! Olvass és mondd fel hangosan, vagy hallgass és ismételd a szavakat. Ezzel a technikával a nyelvtanulás hatékonyságát akár meg is tudod kétszerezni.

Alkoss mondatokat!

Az egyik leghatékonyabb módszer, ha nem egyesével tanulod meg a szavakat, hanem mondatokba foglalod, őket pl. Van egy fekete kutyám. Így egyetlen tanulási művelettel tanulhatsz meg több szót is.

Hangolódj rá az idegen nyelve!

Miközben dolgozol, vagy otthon főzöl, takarítasz, akkor hallgass valamit az adott nyelven. Ma már korlátlan számban érhetőek el a neten bármilyen nyelven tartalmak Legyen az egy tanulást segítő párbeszéd vagy egy rádió adás, biztosan találsz olyat ami  megfelel a szintednek. Egy idő után pedig tökéletesen ki fogod hallani azokat a szavakat, amelyeket a leggyakrabban használnak. Ha a jelentésük nem világos, akkor azonnal utána is nézhetsz a neten és feljegyezheted őket magadnak. Rövid időn belül meg fogod tapasztalni, hogy akár 100 szó ismeretében is milyen jól le fogod tudni szűrni a lényeget.

A magolásnak és a több száz oldalas szótárnak leáldozott az ideje!

Ma már számtalan ingyenes applikációval találkozhatunk, amelyek megkönnyítik a nyelvtanulást. Letölthetsz kifejezetten szótanulásra alkalmas, vagy a nyelvtani részre kiélezett, vagy akár egyenesen a kiejtésre kifejlesztett applikációt. Ezen felül az interneten rengeteg neked tetsző idegen nyelvű cikkek, könyvek, vagy filmek közül válogathatsz. Napjainkban a lehetőségek tárháza határtalan, csak meg kell tanulni élni vele!

Használd bátran, amit megtanultál!

Sokan félnek, hogy amit megtanultak az nem is helyes, ezért ki fogja őket nevetni az adott nyelvet elsődlegesen használó ember. Ettől egyáltalán nem kell félni! Csak gondolj arra, hogy mi is milyen aranyos, és kedves gesztusnak vesszük, aki megszólal az anyanyelvünkön! Mindenki tisztában van vele, hogy a nyelvtanuláshoz megfelelő kitartás kell! És ha te már eljutsz addig, hogy meg tudj szólalni!

Összegezve a mai multikulturális világunkban elengedhetetlen, hogy az emberek valamilyen idegen nyelvi ismerettel rendelkezne. Ha utazásaink során használni tudjuk az adott nyelvet, vagy megértjük, akkor akár a helyi emberektől is értékes információkat tudhatunk meg az országról. Sokkal több tudás birtokába kerülhetünk, ha kitartóan képezzük magunkat!

És ami a legfontosabb: a tanulásra szánt idő mindig egy befektetés és nem veszteség!

Ha motivált a cikkünk, akkor egy megosztás megköszönünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://connection-live.blog.hu/api/trackback/id/tr6112355653
süti beállítások módosítása