Segíts, oszd meg tapasztalataidat, hogy Te is segítséget kapj!

connection-live

connection-live

Mindenem a biztonságom

2017. április 24. - conneciton live

Kiváltképp nyáron, amikor fokozottan figyelni kell. Hőség, hideg koktél, egy kedves molyos és máris kész a gond. Na most épp nem arra gondoltunk :D

visa.jpg

Az elmúlt években különösen nagy jelentőséggel ruházták fel a biztonság szót - mármint a nyaralások terén.

  • Ügyeljünk otthonunk biztonságára, amikor elutazunk - na erről már külön blogot is lehetne írni, annyi tanácsot olvasni - persze valószínű, hogy nem hiába. Szóval tényleg figyeljünk erre, szóljunk egy barátnak, és ügyeljünk arra, hogy az egész világgal osszuk meg a face-en, hogy épp nem vagyunk otthon ezen a héten.
  • Facebook - az előbb már említésre, került, de ez is megérne egy külön témát, hogy ki, mikor, mit, de legfőként MIÉRT? oszt meg mindent magáról az egész világgal? - Ha van erről véleményed, akkor androidosként itt, almásként pedig itt fejtheted ki.
  • Fenyegetettség - a terrorizmus és betegségek elrettentő példái a médiákon keresztül komoly hatást gyakorolnak a turizmusra.

Oké-oké, de mi nem oda megyünk! Úgyse fognak pont hozzánk betörni és egyébként is, akkor majd nem teszem ki a facere, hogy itt vagyok. (- Dehogynem :D ) Mondod te, és fejben máris tovább tervezed az álomnyaralást.

Mindezek ellenére nem árt, ha kicsit mégis csak foglalkoztat a biztonság és átfutod a legújabb safe travel list-et, amit mi már ellestünk neked néhány gyakorlott utazótól ;)

Szóval a fenti alapokon kívül, amire még érdemes gondolod:

  • Ha az EU-n belül leszel, akkor mindenképp váltsd ki az EU TAJ kártyádat. Ennek nem csak kiváltása ingyenes, de rengeteg EU-s országban jogosulttá tesz az ingyenes alapellátásra. Persze reméljük, hogy nem lesz rá szükség, de miért költenéd a nyaralásra félre tett pénzt erre, ha itt ez a lehetőség?!
  • Köss egy utazási biztosítást, hidd el megéri az a plusz pár ezer Ft. Ez nem csak a tesi épségedre, hanem az eszközeidre is vonatkozik, vagyis érdemes jól körbe járni a témát, hiszem nagyon nem mindegy az a sok plusz költség és idő, amit egy elveszett csomag vagy egy ellopott/beázott/stb.. telefon tud okozni.
  • Használd okosan a telefonodat. Ha már úgy is magaddal viszed, akkor nézz utána a roaming díjaknak. Az egyes szolgáltatóknál az EU-n belül már szabadon telefonálhatsz és netezhetsz, de ha máshova visz az utad, akkor használd körültekintéssel a netedet. Érdemes legalább egy offline térképet letöltened, biztos, ami biztos alapon.
  • Tanuld meg a helyi köszönöm-öt! Hidd el, hogy nem a kiejtésed miatt megmosolyogni, sokkal inkább a gesztus értékelik.
  • Mini úti patika: a legjobb ami a tárolódobozokkal történhet, hogy mini úti patikává alakítod őket. Ha nem kell napi szinten gyógyszert szedned, akkor is legyen nálad fájdalom- és láz csillapító, emésztést segítő, szén tabletta, kéz fertőtlenítő gél vagy törlőkendő, sebtapasz, jód.
  • Ha valamilyen gyógyszerre allergiás vagy, akkor legyen nálad erről bármi, amiről ez az orvosok számára kiderülhet - persze ne kerülj ilyen helyzetbe. Ugyan ez érvényes a cukor- és egyéb állandó kezelést igénylő betegségekre is. Kell valami, amivel a szükség esetén ezt tudathatod másokkal is. Egy kártya, vagy egy kis ékszer, tényleg bármi.
  • Helyi valuta és bankkártya, ez nem szorul különösebb magyarázatra. 
  • Lista - a listák listája :D Tudtad, hogy mi magyarok kimondottan szeretünk listát írni? Írj egyet te is, és nem csak az otthoni bepakoláskor, de a haza út előtt is ellenőrizheted, hogy mindened megvan-e.

Te mivel egészítenéd a saját listádat ki?

Indíts egy témát az appunkban és lesd el mások ötleteit is.

connection-live.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://connection-live.blog.hu/api/trackback/id/tr7212450239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása