Segíts, oszd meg tapasztalataidat, hogy Te is segítséget kapj!

connection-live

connection-live

2017. június 09. - conneciton live

2087.jpg

Minden szerelmes párnál eljön az a pillanat, amikor úgy döntenek, hogy meg szeretnék osztani az életüket egymással, és összeköltöznek. Azonban a sok együtt töltött idő és a felhőtlen boldogság nem mindig úgy sül el, ahogyan azt szerettük volna. Azt mondják, hogy „Lakva ismerszik meg az ember”, és ez valóban így is van.

Nincs aranyszabály arra vonatkozóan, hogy mikor jön el a megfelelő idő az összeköltözésre. Legtöbbször évekig elhúzódik, vagy hónapok után, esetleg már az elején spontán jön. A nőkben azonban sokkal jobban működik a fészekrakó ösztön, mint a férfiakban. Van úgy, hogy a férfiak csak sokkal később érzik meg azt, hogy az összeköltözés valójában a családalapítás első foka. Az együttélés során már nem csak a lopott órák közösek, hanem a számlák, a piszkos edények, a házimunkák, ezért meg kell tanulni alkalmazkodni egymáshoz, ami talán az egyik legnehezebb feladatnak tűnhet. Most adunk néhány tippet, hogy az összeköltözés utáni problémákat is könnyedén tudjátok kezelni.

Kérd ki a véleményét

Kezdetben nehéz megszokni, hogy valakivel valóban meg kell osztani mindent. Ez az egyik ok, amiért a párok a legtöbb esetben húzzák, halasszák az összeköltözést. Feladni a függetlenségünket nem egyszerű feladat, de a harmonikus kapcsolatért és a jövőéért mindenképpen megéri. Ha főzünk valamit, akkor kérdezzük meg a párunkat is, hogy mit enne? Ha elmegyünk a boltba, akkor gondoljunk rá is!  Nem egyénként, hanem már csapatként kell gondolkoznotok!

A privát szféra megtartása

Természetesen az együttélés során is lehet privát szférát kialakítani. Ha nem szeretjük, hogy a párunk bejön borotválkozni miközben mi, fürdünk, akkor mondjuk meg neki. A kommunikáció és a kompromisszum készség ez esetben nagyon fontos.  Ezen felül mind a kettőtöknek szüksége van néha csöndre és magányra, amelyet mindenképpen érdemes tiszteletben tartanotok.

Azok a piszkos anyagiak

Tudtad, hogy a legtöbb párkapcsolat, illetve házasság az anyagiak miatt megy tönkre? Mindegy, hogy kevés vagy sok van a toplista élén áll ez a probléma. Természetes, hogy az ismerkedés elején a férfi többet állja a számlát, mint a nő, de az összeköltözésnél ez megváltozik. Mindenképpen át kell ezt beszélnetek, hogyan rendezitek a számlákat, illetve egyéb kiadásokat. Ne kerüljetek olyan helyzetbe, hogy az egyikőtök többet ad, mint a másik, mert egy idő után ez vita forrása lehet.  A legjobb megoldás, ha minden költségen osztoztok, de saját tőkékével is rendelkeztek.

Minden helyzetben őrizzétek meg a humorérzéketek

Otthagyja a zokniját a földön? Ne vágd minden alkalommal a fejéhez! Ha az élet többi területén jól kiegészítitek egymást, akkor kit érdekel az a pár mosatlan? Természetesen azért ne legyen rendszeres, de ha néha megfeledkezik róla, akkor ez ne legyen probléma. Nem kell mindent véresen komolyan venni különben hamar az örültbe kergetitek egymást.

Mindig tartsátok szem előtt, hogy azért döntöttek az együttélés mellett, mert igazán szeretitek egymást és nem azért, hogy állandóan küzdjetek egymással. Osszatok meg egymással minél több meghitt percet! Neked hogy alakult az összeköltözés a pároddal?

Oszd meg velünk a Connection-Live applikációban, és segíts másoknak, hogy könnyedebben tudják kezelni az együttélés kezdeti nehézségeit!

A bejegyzés trackback címe:

https://connection-live.blog.hu/api/trackback/id/tr2412581169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása