Segíts, oszd meg tapasztalataidat, hogy Te is segítséget kapj!

connection-live

connection-live

A Húsvét Ünnepe

2018. március 29. - Connection live

pussy-willow-2162761_1920.jpg

A Húsvét

A Keresztény világ legnagyobb ünnepe. A bibliai írások szerint Krisztus pénteki keresztre feszítése után, a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával ugyan nem szabadíthatta meg a világot a szenvedéseitől, de megváltotta az emberek bűneit, és legyőzte a halált. 

A Húsvét elnevezés maga arra utal, hogy a húshagyó keddel kezdődő Nagyböjti időszak után ekkor szabad ismét húst fogyasztani. Fontos elemei, melyek az évek során kialakultak:

  • húsvéti nyúl
  • tojásfestés
  • barka, vagy tojásfa állítás
  • locsolkodás
  • bárány sütés
  • sonkafőzés, sütés

A legjobb receptek egyike a Mézes-mustáros sült sonka:

A főzővízhez: 1,2Kg kötözött sonka, 5dl cider, 2dl víz, 1 narancs reszelt héja, 2db csillagánizs, 3cm-es db gyömbér szelet, 1 közepes vöröshagyma

A mázhoz: 2 dl cider, 2 ek méz, 2tk mustár

A tűzdeléshez: szegfűszeg

A sonkát felöntjük a ciderrel, és annyi vízzel ami pont ellepi. A főzővizet a narancshéjjal, fébe vágott megtisztított hagymával, gyömbérrel, és csillagánizzsal fűszerezzük.  

Ha megfőtt, kivesszük a főzőléből, szárazra töröljük, és lefejtjük a bőrét. A hájat és a sonka többi felületét óvatosan rácsosra beirdaljuk. A metszéspontokba pedig beletűzzük a szegfűszegeket. A mázhoz valókat összekeverjük és közepes lángon főzve besűrítjük. a kész mázzal kenjük meg a sonkát és 25 perc alatt 200 fokon süssük készre.

Tudtok ti is valami jó receptet? Osszátok meg velünk a  Connection-Live applikációban.

A bejegyzés trackback címe:

https://connection-live.blog.hu/api/trackback/id/tr8913788514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása