Segíts, oszd meg tapasztalataidat, hogy Te is segítséget kapj!

connection-live

Apa! Kezdődik! - Avagy szeremles lett a gyerek.

2017. június 12. - conneciton live

to-my-first-love.jpg

A szerelem az egyik legcsodálatosabb dolog a földön, de a vele járó öröm, boldogság, vagy csalódás és fájdalom még egy felnőtt embert is komoly érzelmi viharokba tud keverni. Ezért biztos, hogy szülőként aggódva hallgatjuk, ha gyermekünk bejelenti, hogy ő bizony szerelmes. Erre a helyzetre való reakciónk megalapozhatja a gyermekünk kapcsolataihoz, illetve a szerelemhez való hozzáállását. Ha te is ilyen helyzetben vagy, akkor ezek a tippek most neked fognak szólni!

Az első szerelem általában kisiskolás korban érkezik, amelyet a szülők nem szoktak komolyan venni. Pedig gondoljuk csak vissza mennyit is álmodoztunk a menyegzőről az első szerelmünkkel, amiről azt hittük, hogy örökké fog tartani. Akkoriban ez eléggé komolyan hangzott, ügye? A gyermekünk is pontosan ugyan így látja a dolgot. Ezért képes mély érzéseket megélni, kötödést, illetve csalódást is.

Érdeklődjünk az érzéseiről!

A kisgyermekek általában félnek beszélni az érzéseikről, mert még számukra is ismeretlen a kialakult helyzet. Kérdezzük meg a kicsit, hogy mit gondol a szerelemről? A korának megfelelően érdeklődjünk a kedveséről. Ezek a beszélgetések azért kellenek, hogy a gyerek megtanulhassa, hogyan fejezze ki az érzéseit. Fontos, hogy ne nevessük ki, vagy becsüljük le az érzéseit! Természetesen, ha nem szeretne mesélni, akkor ne erőltessük, de tisztázzuk vele, hogy hozzánk bármikor fordulhat.

Ne éljünk vissza a bizalmával!

Ha csak nekünk meséli el az érzéseit, akkor semmiképpen se mondjuk el másnak! Könnyen eljátszhatjuk így a bizalmát és lehet, hogy a későbbiekben titkolózni fog, ami például egy kamasz szerelemnél nem lesz a legideálisabb. Ha másnap az egész család tudni fogja a kicsi titkát, akkor könnyen lehet, hogy soha többet nem fog előttünk megnyílni.

Ne hozzuk kellemetlen helyzetbe!

Ne akarjunk minden áron a szíve választottjával találkozni! Ha azt látjuk esetleg, hogy együtt játszanak, amikor megyünk érte az iskolába, akkor ne hozzuk kellemetlen helyzetbe. Semmiképpen se csináljunk olyat, amivel lekicsinyíthetjük, vagy nevetségessé tehetjük.  Mindenképpen – mint minden esetben – tisztelettel bánjunk vele.

Az első csalódás

Az első szerelmet valószínűleg az első visszautasítás, és bánat is kísérni fogja. Próbáljuk meg a gyermekünket figyelmesen meghallgatni és hagyni, hogy megélje ezt az érzés. Ha meg tudja élni az első csalódást, illetve a szerelem érzését, akkor a jövőben is sokkal nyitottabb és kiegyensúlyozottabb lesz.

Ne ijedjünk meg, ha a gyerekünket eltalálja az Ámor nyila, hanem egyszerűen támogassuk. Ez egy nagyszerű helyzet a bizalmi kötelékek megerősítésére, illetve a kicsi kommunikációs készségének a fejlesztésére.

Ti még emlékeztek az első szerelmetekre? Osszátok meg velünk a Connection-Live applikációban, hogy hogyan éltétek meg! :)

2087.jpg

Minden szerelmes párnál eljön az a pillanat, amikor úgy döntenek, hogy meg szeretnék osztani az életüket egymással, és összeköltöznek. Azonban a sok együtt töltött idő és a felhőtlen boldogság nem mindig úgy sül el, ahogyan azt szerettük volna. Azt mondják, hogy „Lakva ismerszik meg az ember”, és ez valóban így is van.

Nincs aranyszabály arra vonatkozóan, hogy mikor jön el a megfelelő idő az összeköltözésre. Legtöbbször évekig elhúzódik, vagy hónapok után, esetleg már az elején spontán jön. A nőkben azonban sokkal jobban működik a fészekrakó ösztön, mint a férfiakban. Van úgy, hogy a férfiak csak sokkal később érzik meg azt, hogy az összeköltözés valójában a családalapítás első foka. Az együttélés során már nem csak a lopott órák közösek, hanem a számlák, a piszkos edények, a házimunkák, ezért meg kell tanulni alkalmazkodni egymáshoz, ami talán az egyik legnehezebb feladatnak tűnhet. Most adunk néhány tippet, hogy az összeköltözés utáni problémákat is könnyedén tudjátok kezelni.

Kérd ki a véleményét

Kezdetben nehéz megszokni, hogy valakivel valóban meg kell osztani mindent. Ez az egyik ok, amiért a párok a legtöbb esetben húzzák, halasszák az összeköltözést. Feladni a függetlenségünket nem egyszerű feladat, de a harmonikus kapcsolatért és a jövőéért mindenképpen megéri. Ha főzünk valamit, akkor kérdezzük meg a párunkat is, hogy mit enne? Ha elmegyünk a boltba, akkor gondoljunk rá is!  Nem egyénként, hanem már csapatként kell gondolkoznotok!

A privát szféra megtartása

Természetesen az együttélés során is lehet privát szférát kialakítani. Ha nem szeretjük, hogy a párunk bejön borotválkozni miközben mi, fürdünk, akkor mondjuk meg neki. A kommunikáció és a kompromisszum készség ez esetben nagyon fontos.  Ezen felül mind a kettőtöknek szüksége van néha csöndre és magányra, amelyet mindenképpen érdemes tiszteletben tartanotok.

Azok a piszkos anyagiak

Tudtad, hogy a legtöbb párkapcsolat, illetve házasság az anyagiak miatt megy tönkre? Mindegy, hogy kevés vagy sok van a toplista élén áll ez a probléma. Természetes, hogy az ismerkedés elején a férfi többet állja a számlát, mint a nő, de az összeköltözésnél ez megváltozik. Mindenképpen át kell ezt beszélnetek, hogyan rendezitek a számlákat, illetve egyéb kiadásokat. Ne kerüljetek olyan helyzetbe, hogy az egyikőtök többet ad, mint a másik, mert egy idő után ez vita forrása lehet.  A legjobb megoldás, ha minden költségen osztoztok, de saját tőkékével is rendelkeztek.

Minden helyzetben őrizzétek meg a humorérzéketek

Otthagyja a zokniját a földön? Ne vágd minden alkalommal a fejéhez! Ha az élet többi területén jól kiegészítitek egymást, akkor kit érdekel az a pár mosatlan? Természetesen azért ne legyen rendszeres, de ha néha megfeledkezik róla, akkor ez ne legyen probléma. Nem kell mindent véresen komolyan venni különben hamar az örültbe kergetitek egymást.

Mindig tartsátok szem előtt, hogy azért döntöttek az együttélés mellett, mert igazán szeretitek egymást és nem azért, hogy állandóan küzdjetek egymással. Osszatok meg egymással minél több meghitt percet! Neked hogy alakult az összeköltözés a pároddal?

Oszd meg velünk a Connection-Live applikációban, és segíts másoknak, hogy könnyedebben tudják kezelni az együttélés kezdeti nehézségeit!

Táborozni megy a gyerek? Akkor ezeket mindenképpen tedd meg!

"Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat,
Csapjad össze, csapjad össze, csapjad össze a mancsodat!"

image.jpg

A nyári táboros emlékekre mindenki szívesen emlékszik vissza neki. A tábortűzre, a kalandokra, az új barátságokra, és az önfeledt pillanatokra. Hamarosan itt a nyári szünet és a legtöbb gyerek már tűkön ül, hogy átélhesse ugyanezeket az élményeket. Természetesen szülőként már másként tekintünk a nyári táborokra. Legtöbbször aggodalommal és félelemmel, hogy minden rendben legyen, amíg távolt lesz tőlünk a gyermekünk. Ha Te is első táborozós szülő vagy, akkor ez most neked fog szólni! Elhoztuk a legjobb tippeket, hogy a nyár élményekkel teli legyen a lurkónak, neked pedig aggodalommentes!

Címkézz fel mindent!

Az egy dolog, hogy az indulás előtt segítesz neki összepakolni, de mi lesz a hazajövetelnél? Előzd meg a káoszt! Írd bele minden ruhadarab címkéjébe a gyereke nevét, majd írj egy jól olvasható listát a tételekről! Ezzel segítesz neki, hogy hazajövetelkor mindent össze tudjon pakolni akár egyedül is.

Beszélgess vele a táborozásról

Az első táborozás mindig izgalmas, de még a gyerek számára is idegen. Beszélgess vele, hogy mire számíthat? Nézzetek együtt képeket a tábor helyszínéről és tervezzétek meg együtt, hogy miket lehet csinálni pl. a szabad foglalkozások során.  Az előzetes feltérképezés után már kevésbé lesz ideges az új helyzetek miatt.

Minden rendben van!

Ilyenkor mindenki szeme előtt lepereg egy horror film, hogy mennyi rossz történhet a gyerekkel, ha távol kerül tőlünk. De tartsd magadban az aggodalmaidat! Ha ideges vagy, akkor se mutasd ki neki, mert az őt is bizonytalansággal fogja eltölteni, és lehet, el sem akar majd menni a táborba. Igyekezzünk biztatni, hogy minden rendben lesz és az őket kísérő felnőttekhez bármikor fordulhatnak, mert vigyáznak rájuk. 

Jelentkezz!

A táborozás tökéletes alkalom, hogy megerősödjön a kapcsolat szülő és gyermek között. Kérjük meg, hogy hívjon, vagy írjon nekünk! Ezáltal felelősség tudatra is neveljük és tudatjuk vele, hogy minden esetben számíthat ránk!

Törődjünk magunkkal!

Itt az ideje, hogy kikapcsolódjunk! Végre újra kettesben lehetünk a párunkkal, vagy szervezhetünk éjszakába nyúló programokat is. A lényeg, hogy amíg a gyerekünk élményeket gyűjt, addig mi próbáljunk kikapcsolódni.

Ne feledd! Bármennyire is izgulsz a gyermekedéért, a táborozás rendkívül jó hatással lesz rá, függetlenebbé, önállóbbá teszi, úgyhogy csak nyerhet vele, ha egy kicsit a saját lábán kell állnia pár napig.

Ha te már tapasztalt szülő vagy, akkor oszd meg velünk a Connection-Live applikációban a legjobb táborozási tippeket! :)

A modern népbetegség, ami milliókat fertőzött már meg!

Hogyan éljük túl a stresszt?

stress-angry-work.jpg

A felgyorsult világunkban kevés olyan ember van, akit nem érint a stressz. Azonban kevesen foglalkoznak vele és veszik komolyan az intő jeleket. Tudtad, hogy a stresszes életmód számos egészségügyi probléma forrása? Ha te is sokat idegeskedsz, és nem tudod, hogyan változtathatnál ezen, akkor ez a cikk neked szól! Elhoztunk nektek néhány hasznos tippet, hogy hogyan kezeljétek hatékonyan a stresszt!

Vedd az irányításod alá a dolgokat!

A stressz legfőbb forrása, hogy nem tudjuk, hogyan kezeljünk bizonyos problémákat, vagy szituációkat. Amikor úgy érzed, hogy a dolgok kezdenek túl hatalmasodni rajtad, akkor egyszerűen állj meg egy pillanatra és vegyél egy nagy levegőt. Pár percig koncentrálj a légzésedre. Érezni fogod, ahogy elkezdesz megnyugodni. Ez a gyakorlat nem igényel órákat, mert pár másodperc alatt elvégezhető és újra tiszta fejjel tudsz gondolkodni.

Ügyelj a rendre!

Ha mindent rendben tartunk magunk körül, akkor a csökkentjük a stressz források lehetőségét. Amikor reggel elindulsz, rakd rendbe az ágyad, vagy mosogass el, hogy tiszta lakásba érkezz haza. Ez nem csak praktikus, de te is abban a szellemben leszel, hogy az első napi tevékenységedet magadért teszed, és fontos vagy magadnak. Az irodában ne vessz el a papírok között, hanem igyekezz rendszerezni! Meglátod, ha kérnek tőled valamit, akkor nem kell tovább keresgélned, amellyel valójában rengeteg stressz okozol magadnak!

Válts egészséges életmódra!

Figyelj oda az étkezésedre és mozogj többet! A stresszes életmód egyik következménye az elhízás, illetve a különböző mentális betegséget. Vedd észre időben, hogy valami nem stimmel! Ha azt tapasztalod, hogy folyton lehangolt, vagy és nehezen küzdesz meg a mindennapokkal, akkor ideje változtatni! Kerüld a gyorséttermi ételeket, és egyél minél több zöldséget, illetve gyümölcsöt. Meglátod, hogy ha hetente háromszor végzel valamilyen mozgást, akkor máris jobban fogod érezni magad.

Beszéld ki magadból!

Nincs is annál jobb, mint amikor az embert meghallgatják! Vedd magad körbe olyan emberekkel, akik számára valóban fontos vagy és egy fordítva is igaz. Természetesen ne a panaszkodás legyen folyton a téma, de néha azért nem árt kiüríteni azt a bizonyos lelki szemetest.

Őrizd meg a humorodat!

Az irónia és a humor segít, hogy könnyebben vedd a mindennapokat. A felmérések szerint, akiknek optimista szemlélete van a humorérzékük is átlagon felüli.  Ne vegyél minden annyira halálosan komolyan!

Hányszor mondod, hogy köszönöm?

Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy mennyi minden jót kapnak az életbe és hagyják, hogy a mindennapok maguk alá temesse őket. Ha arra fókuszálsz, amid van és nem arra, amid nincs, akkor máris rengeteg stressztől kíméled meg magadat!

Neked milyen bevált technikáid vannak a stresszhelyzetekre? Oszd meg velünk a Connection-Live applikáció segítségével, vagy kérj tanácsot a saját problémáidra!

Hogyan napozzunk biztonságosan?

gobacksummer.jpeg

A napozás, illetve a napon való tartózkodás egészséges, hiszen a napfény hatására fokozódik a D-vitamin termelődése, amely főként a csontok szilárdságához és az erős immunrendszer miatt kiemelten fontos. Ezért nem is csoda, hogy szinte ösztönösen vágyunk a napon való hempergésre. Általában a nyári vakáció is arról szól, hogy egy jó könyvel a kezünkben, vagy egy szuper playlistet hallgatva a napon töltjük az időt. Azonban mindenki számára ismerős a piros, fájó, leégett bőr érzése.  A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy a napfürdőzés ugyan nagyon kellemes és hasznos lehet, de veszélyes, illetve súlyos következményei is lehetnek. Elhoztuk most nektek mindent, amit a napozásról érdemes tudni!

Ultraibolya sugárzás: riogatás, vagy valódi probléma?

Az emberek többsége tisztában van azzal, hogy az UV-sugárzás leégéshez vezet és rosszabb esetben számos betegséget is előidézhet köztünk akár bőrrákot is. Jelen korban a bőrt érő természetes UV sugárzás növekedéséért a Föld légkörét védő ózonköpeny károsodása is felelős. Az ózonréteg csökkenését a 70-es évektől észlelik, különösen a déli félteken. 1983-93 között az ózonréteg mintegy 6%-kal csökkent. Felmérések alapján az ózon 1%-os csökkenése kb. 1-2%-kal növeli a rosszindulatú bőrdaganatok kialakulásának gyakoriságát. A fényvédelem ma már tágabb értelemben a napégés, a napfény provokálta bőrbetegségek, a bőr daganatainak, és a bőröregedés megelőzését szolgálja.

Hogyan védekezzünk a leégés ellen?

A legtöbben a szezon előtt szoláriummal igyekeznek felkészülni a napfürdőzésre. De ez egy tévhit, mert a szolárium csövei semmilyen minőségben sem hasonlíthatóak a természetes napfényhez. A hosszú szürke téli napok, illetve a langyos tavasz után valóban fokozatosan kell a bőrünket a napozáshoz szoktatni. A délelőtti órákban semmiképpen se tartózkodjunk túl sok ideig a tűző napon, mert az UVB sugárzás a déli órákban a legmagasabb. Ha napozni szeretnénk, akkor azt 16 óra után tegyük meg. A leégés ellenen természetesen a megfelelő faktor számmal rendelkező naptej használata a legoptimálisabb. A bőrgyászok szerint a napfürdőzésnél a mérték, ami a legfontosabb.

Mit tegyünk ha leégtünk?

A napégés jellemző napon néhány napon belül önmagától begyógyul. Az égési felületre mindenképpen a hűtés a legjobb, hogy elkerüljük a bőrszövet további roncsolódását és kellemetlen vele járóját. Amint látjuk, hogy valahol elkezdünk pirosodni azonnal, próbáljuk hideg kamillás vízzel hűteni és kerülni a tűző napot. Ha azonban az arcunkon égtünk le, akkor vegyük elő a jó öreg hideg kígyóuborkás trükköt. Semmiképpen se kenjünk tejfölt, vagy tejet az égésre, mert a hideg lehúzza a pirosságot, de nem fogja elősegíteni a bőrfelület gyógyulását. Mindemellett igyunk rengeteg folyadékot!

Nektek milyen tippetek van a tökéletes barnuláshoz, illetve a leégés ellen? Oszd meg velünk a Connection- Live applikációban, vagy olvasgasd mások izgalmas nyári történeteit! :)

Így készíts isteni jeges kávét!

hommadecofe.jpg

A nyári hőségben az ember csak is valami hűsítő finomságra tud gondolni. Elhoztuk nektek a legjobb jeges kávé receptet, amelyet valaha kóstoltatok! Kezd már a reggelt egy krémes, frissítő itallal, amely garantáltan be fogja indítani a reggeled!

A jegeskávét általában hideg tejjel, jégkockával, eszpresszó kávéval, a tetején pedig tejszínhabbal szervírozzák. Azonban egy ilyen egyszerű italt is könnyedén fel lehet dobni házi készítésű vanília fagyival és csoki szósszal.

Igazán krémes vanília fagyi

Az első lépés, hogy elkészítjük az extra krémes házi vaníliai fagylaltot, amelyhez az alábbiak szükségesek:

  • 2 egész tojás
  • 6 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 16 kanál cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 liter tej

Az elkészítése:

  1. A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejszínt kikeverjük. Egy kevés tejet öntünk a kikevert masszára. A többi tejet felforraljuk.
  2. Ha felforrt, hozzáöntjük a vaníliás tojást, és lassú tűzön óvatosan kavargatva főzzük, vigyázva, hogy ne túrósodjon el.
  3. Műanyag tálba öntjük, és ha kihűlt, fagyasztóba tesszük, 15 percenként átkeverjük, míg szép, krémesre nem fagy.
  4. A finomságot egy éjszakát pihentetjük a fagyasztóban

Extra csokis csoda

Hozzávalók:

5 dkg vaj
2 ek méz
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk fahéj

Elkészítés:

A vajat és a mézet olvaszd meg, majd habverővel keverd hozzá a kakaóport és a fahéjat. Ha igazán csokisra szeretnéd, akkor tegyél hozzá étcsokoládé darabkákat és olvaszd meg a vajjal.

A jeges kávé

A jeges kávé elkészítése már igazán egyszerű. Főzzük le a kávét és adjuk hozzá hidegtejhez. Az előző este elkészített vanília fagylaltot pedig gombóconként (ízlés szerint) adjunk hozzá. A tetejére tegyünk tejszínhabot, és öntsük nyakon a csoki szósszal! Próbáld ki ezt a receptet és induljanak jól a nyári reggelek vagy teljenek kellemesen a délutánok! :)

Neked van bevált jegeskávé recepted? Oszd meg velünk a Connection-Live applikációban, hogy te mivel fogod hűsíteni magad a nagy melegben:)

Summer love

Az örökké tartó kaland?

wallpaper_summer_love_by_analaurasam-d6ay8zl.jpg

A tavaszi szél feléleszti, a szerelem parazsát a nyár pedig feltüzeli azt. A nyári szerelmeket általában a kaland szüli. Végre kiszakadunk a megszokott kerékvágásból és valami izgalomra vágyunk és a szerelemnél mi is lehetne izgalmasabb?  Azt mondják, hogy a nyáron született románcok csak fellángolások és amilyen hévvel jönnek, úgy is állnak tovább. Ám ez nem mindig van így, mert előfordul, hogy az ember pont ilyenkor találja meg az igazit. Ne higgyünk a pletykáknak, hanem próbáljuk meg olvasni a jelekből. Elhoztuk nektek a leggyakoribb jeleket, amelyből könnyedén kiderül, hogy Ő a végzeted, vagy tényleg jobb, ha tovább áll?

Őszintén érdeklődik

Amikor valakit érdekel a múltad, illetve milyen terveid vannak a jövőre nézve, akkor biztos lehetsz benne, hogy hosszútávra tervezz veled. Egy kaland esetén nem számítanak a jövőbeni tervek. Ha nem igazán érdeklődik, csak az számít, hogy mit csináljatok az adott pillanatban, akkor biztos lehetsz: a búcsúzás örökre fog szólni.

El akarja nyerni a bizalmad

Szívesen hallgatja a rólad, illetve a számodra kedves emberekről szóló történeteket. Igyekszik megnevetetni és jobban figyelni rád. Ha valaki csak kalandnak gondolja a nyári vonzalmat, akkor biztos lehetsz benne, hogy ebbe nem fog sok energiát fektetni. 

Kreatív bókok

Amikor valaki folyamatosan ugyanazokat a bókokat süti el pl. „szép a szemed”, vagy „tetszik a mosolyod” akkor biztos, hogy csak hódítani akar. Azonban, ha valaki kreatívan bókol, akkor valóban érdeklődik irántad és a szándékai őszinték. Ha valakinek pedig őszinték a szándékai, akkor nem fogja elengedni a kezed a nyár végén. 

Ajándékot készít

Az udvarlási szakaszban természetes, hogy a párok meglepik egymást virággal, vagy csokoládéval. A személyre szabott meglepetések sokkal nagyobb jelentése van. Egyrészt tényleg szeretne lenyűgözni, másrészről pedig szeretné, ha emlékezné rá és biztos, hogy nem azért, mert többé nem akar látni. 

Őszintén beszél

Természetesen az egyik legészrevehetetlenebb gesztus, ha elmondja, hogy szeretné veled folytatni a nyár után is.  Ezen felül szeretné, ha te is minél többet megtudnál róla. Annak ellenére, hogy alig ismeritek egymást, mégis tökéletesen egy hullámhosszra tudtok kerülni és az őszinte beszélgetések nyilvánvalóan jönnek maguktól.

Azonban, ha ezeket a jeleket tapasztalod, és te nem szeretnéd folytatni, akkor azt is érdemes megmondani. Hiszen senkinek sem jó, ha a nyár végén csak hiába várja a hívást.

Nektek volt már olyan nyári kalandotok, amelyből hosszú távú kapcsolat lett? Oszd meg a történeted, vagy tedd fel a kérdéseid a témában a Connection-Live applikáció segítségével! :)

Kerti partira fel!

gardenpartyfeat.jpg

A nyári esték legnagyobb slágere vitathatatlanul a kerti partik. Nincs is jobb, mint kiülni a szabadba a családdal, vagy barátokkal és finom falatok elfogyasztása mellett eltölteni egy kellemes estét. Általában a kerti partikra az a jellemző, hogy spontán, hirtelen ötlettől vezérelve lesznek megvalósítva. Azonban vannak olyan esetek, amikor valamilyen ünnepség alkalmából szervezünk kerti partit, ilyenkor van időnk felkészülni a vendégek fogadtatására, és gondosan megszervezhetjük a menüt, illetve a dekorációt. A tökéletes kerti partihoz csak néhány apróságra és kreatív ötletre lesz szükségünk, amelyhez most elhoztunk nektek egy kis segítséget!

A menü

A menüt illetően nincs annyira nehéz dolgunk, mert két irányzat közül választhatunk, az egyik a grillezés a másik pedig a bográcsozás. Ha a grillezés mellett döntünk, akkor mindenképpen már előző este pácoljuk be a húsokat. A bográcsozásnál kulcsfontosságú, hogy már a vendégek megérkezése előtt megkezdjük az étel megfőzését, hiszen akár több órát is igénybe vehet az elkészítése. Köretként főként különböző friss salátákat készítsünk. Mindkét esetben a főétel előtti édes, és sós falatok tálalása remek ötlet.

A dekoráció

Készítsünk kreatív, színes és névre szóló asztaldíszeket. Ha gyerekek is vannak a társaságban, akkor szuper ötlet például névre szóló muffint készíteni, és köszöntés képen átadni. Egy kerti parti akár estig is eltarthat, ezért készítsünk be különböző lámpásokat és gyertyákat, hogy még hangulatosabbá tegyük az estét. Természetesen ne feledkezzünk meg a hívatlan vendégekről sem – a szúnyogokról – és készüljünk be szúnyogriasztó fáklyákkal, vagy gyertyákkal.

Az üdítők

Természetesen, ha a barátokkal töltjük az estét, akkor nem biztos, hogy csak az frissítők fognak folyni. Készítsetek el együtt az est koktélját és nevezzétek el! Ha viszont a családdal vagyunk, akkor készíthetünk limonádét, vagy akár alkoholmentes puncsot is. Az üdítőket is egyedi díszekkel dekorált poharakban is szervírozhatjuk.

Az ételeken és a dekoráción kívül mindenképpen készüljetek játékokkal, és erre az alkalomra összeválogatott zenelistával. Nektek vannak különleges ötleteitek a különleges nyár esti kerti partikhoz? Osszátok meg velünk a Connection-Live applikációban!:)

 

Mit vegyünk nászajándékba?

htb1dyvsfvxxxxxuxxxxq6xxfxxxe.jpg

A nyár nem csak a jó időről, nyaralásról, vagy fesztiválokról szól, hanem az esküvőkről is. Napjainkban egyre divatosabbá vált, hogy a meghívó mellé kívánságlistát is ad az ifjú pár, hogy mit szeretnének nászajándék gyanánt kapni. De vannak olyan esetek, amikor nem kapunk listát és magunknak kell kitalálni, hogy mivel színesíthetnénk meg a friss házasok életét. Szerintünk a legjobb ajándék az, ami igazán szívből jön, személyre szabott és saját magunk készítünk el. Ezért elhoztunk nektek néhány DIY nászajándék ötletet, amelyekkel garantált nagy lesz az öröm és meghatódás a nagy napon.

Adj magadból egy darabot!

Ha igazán jó vagy valamiben, akkor mutasd meg mindenkinek! Egy személyre szóló dal eléneklése, vagy egy kedves közös történet, akár egy csodaszép zongorajáték, mindenképpen szívet melengető lesz.

A művészet kedvelőinek!

Először nézzük meg, hogy az újdonsült házaspárnak mire lehet majd szüksége. Ha éppen építkeznek, nem biztos, hogy egy turmixgépnek fognak örülni, de ha mind a ketten a művészetek megszállottjai, akkor egy egyedi festménnyel nem lőhetsz mellé. Vidd el egy közös képüket egy festőművészhez, vagy készítsd el akár saját magad!

Járulj hozzá a jövőjük alapjához!

Mi is lehet egy friss házaspár nagy álma, ha nem egy saját szerelmi fészek? Ezért igazán ötletes ajándéknak bizonyul átadni az első téglát, amelynek lyukaiba pénzt rejtünk el. Nagyon kreatív és kedves ötlet, ha a téglát az egész család, vagy baráti társaság alá is írja egy pár jó kívánsággal mellékelve az ifjú párnak.

Egy örökre szóló ajándék

Ha nagy a baráti társaság, akkor igazán jó lehet, egy vándorserleget készíttetni. A lényege az, hogy bármit rá lehet gravíroztatni, ami csak az eszetekbe jut. Aztán, ha valaki legközelebb házasodik, akkor adjátok tovább!

Egyedi fotó album készítése!

Szedd össze a szerelmesek képeit és időrendi sorrendbe tedd bele egy foto albumba. Lehet az album címe az, hogy: „A szerelmünk története”. A könyv elejére be lehet helyezni egy térképet is ahol meg van jelölve az első találkozásuk helye.

Nektek mi volt a legszemélyesebb nászajándékotok? Adjatok ötleteket másoknak és osszátok meg a Connection- Live applikáció segítségével!

Idén nyáron már saját pénzem lesz!

diak.jpg

A diákmunka évről évre egyre népszerűbb. A felmérések szerint több százezer tanuló és hallgató keresi fel az iskolaszövetkezeteket szezonális, vagy állandó foglalkoztatás céljából. A diákszövetkezetek számos lehetőséget nyújtanak a diákok számára. Nem csak karrier lehetőséget biztosítanak, de teljes kőrű tájékoztatást is adnak. A nyári szünet a legjobb lehetőség arra, hogy kipróbáljuk a diákmunkát. Azonban érdemes időben jelentkezni, mert a legjobb pozíciókat hamar betöltik. Nézzük, hogy mit érdemes tudni a diákmunkáról?

Az első és legfontosabb kérdés, hogy hány éves kortól és milyen feltételekkel lehet diákmunkát vállalni?

Nyári szünidőben már 15 éves kortól, szülői engedéllyel, év közben 16 éves kortól. A szülői hozzájárulás egészen betöltött 18 éves korig feltétel. Ezen felül diákmunkára csak is aktív, vagy passzív nappali tagozatos hallgatói vagy tanulói jogviszonnyal rendelkezők jelentkezhetnek. 

Állás és karrierlehetőség

A diákmunka nem csak egyszerű pénzkeresési lehetőséget jelent, hanem kiváló tapasztalat szerzésként szolgál, illetve egy erős karrier alapot is lehet vele teremteni. Ezért mindenképpen érdemes jól megválasztani, hogy milyen irányba orientálódunk. Általában ha diákmunkáról van szó, akkor mindenki az árufeltöltésre, vagy gyors éttermi munkára gondol, pedig napjainkban már sokkal több mindenre nyílik lehetőség. A cégek egyre jobb és biztosabb gyakornoki programokkal szolgálnak a diákok részére, akár mérnök vagy bármilyen más pozícióban. A gyakornoki programok lejártával nagy százalékban véglegesítik a diákokat, vagy visszavárják őket a következő években is. Ezért tehát érdemes újra gondolni és elrugaszkodni a szórólapozás, vagy az árufeltöltés gondolatától.

Mit jelent a munkáltatóknak diákokat foglalkoztatni?

A munkáltatók részére a diákszövetkezetek egyedi kiválasztási rendszerrel, díjtalan toborzást biztosítanak. A diákok foglalkoztatása számos előnnyel jár. Az iskolaszövetkezet szervezésében a diákmunka 100% szociális adómentességet élvez. Legtöbb esetben a munkáltatónak csak a pozíció betöltéséhez szükséges elvárásokat kell közölnie a szövetkezet felé, ők pedig megtaláljak a megfelelő embert. Érdemes figyelembe venni, hogy a diákok elsődlegesen tanulniuk kell és tapasztalat szerezni az adott munkakörben. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egy diák nem lehet teljes értékű munkatárs, sőt sok esetben a friss szakmai tudásukkal új szemlélet módot tudnak mutatni, vagy kiváló segítséget jelenthetnek a mindennapi problémák megoldásában.  Az iskolaszövetkezetek minden eshetőséget figyelembe vesznek ezért egy pozícióra akár 4-5 embert is tudnak biztosítani, hogy szabadságolások, vagy egyéb okok miatt mindig legyen munkavállaló biztosítva.

Te mit gondolsz a diákmunkára? Melyik iskola szövetkezett vált be a legjobban? Töltsd le az applikációnkat és legyél naprakész a témában! Oszd meg a véleményed és kérd ki másokét is a Connection-Live alkalmazásban!