Segíts, oszd meg tapasztalataidat, hogy Te is segítséget kapj!

connection-live

connection-live

Idén nyáron már saját pénzem lesz!

2017. május 11. - conneciton live

diak.jpg

A diákmunka évről évre egyre népszerűbb. A felmérések szerint több százezer tanuló és hallgató keresi fel az iskolaszövetkezeteket szezonális, vagy állandó foglalkoztatás céljából. A diákszövetkezetek számos lehetőséget nyújtanak a diákok számára. Nem csak karrier lehetőséget biztosítanak, de teljes kőrű tájékoztatást is adnak. A nyári szünet a legjobb lehetőség arra, hogy kipróbáljuk a diákmunkát. Azonban érdemes időben jelentkezni, mert a legjobb pozíciókat hamar betöltik. Nézzük, hogy mit érdemes tudni a diákmunkáról?

Az első és legfontosabb kérdés, hogy hány éves kortól és milyen feltételekkel lehet diákmunkát vállalni?

Nyári szünidőben már 15 éves kortól, szülői engedéllyel, év közben 16 éves kortól. A szülői hozzájárulás egészen betöltött 18 éves korig feltétel. Ezen felül diákmunkára csak is aktív, vagy passzív nappali tagozatos hallgatói vagy tanulói jogviszonnyal rendelkezők jelentkezhetnek. 

Állás és karrierlehetőség

A diákmunka nem csak egyszerű pénzkeresési lehetőséget jelent, hanem kiváló tapasztalat szerzésként szolgál, illetve egy erős karrier alapot is lehet vele teremteni. Ezért mindenképpen érdemes jól megválasztani, hogy milyen irányba orientálódunk. Általában ha diákmunkáról van szó, akkor mindenki az árufeltöltésre, vagy gyors éttermi munkára gondol, pedig napjainkban már sokkal több mindenre nyílik lehetőség. A cégek egyre jobb és biztosabb gyakornoki programokkal szolgálnak a diákok részére, akár mérnök vagy bármilyen más pozícióban. A gyakornoki programok lejártával nagy százalékban véglegesítik a diákokat, vagy visszavárják őket a következő években is. Ezért tehát érdemes újra gondolni és elrugaszkodni a szórólapozás, vagy az árufeltöltés gondolatától.

Mit jelent a munkáltatóknak diákokat foglalkoztatni?

A munkáltatók részére a diákszövetkezetek egyedi kiválasztási rendszerrel, díjtalan toborzást biztosítanak. A diákok foglalkoztatása számos előnnyel jár. Az iskolaszövetkezet szervezésében a diákmunka 100% szociális adómentességet élvez. Legtöbb esetben a munkáltatónak csak a pozíció betöltéséhez szükséges elvárásokat kell közölnie a szövetkezet felé, ők pedig megtaláljak a megfelelő embert. Érdemes figyelembe venni, hogy a diákok elsődlegesen tanulniuk kell és tapasztalat szerezni az adott munkakörben. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egy diák nem lehet teljes értékű munkatárs, sőt sok esetben a friss szakmai tudásukkal új szemlélet módot tudnak mutatni, vagy kiváló segítséget jelenthetnek a mindennapi problémák megoldásában.  Az iskolaszövetkezetek minden eshetőséget figyelembe vesznek ezért egy pozícióra akár 4-5 embert is tudnak biztosítani, hogy szabadságolások, vagy egyéb okok miatt mindig legyen munkavállaló biztosítva.

Te mit gondolsz a diákmunkára? Melyik iskola szövetkezett vált be a legjobban? Töltsd le az applikációnkat és legyél naprakész a témában! Oszd meg a véleményed és kérd ki másokét is a Connection-Live alkalmazásban!

A bejegyzés trackback címe:

https://connection-live.blog.hu/api/trackback/id/tr9012499291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása