A nyári hőségben az ember csak is valami hűsítő finomságra tud gondolni. Elhoztuk nektek a legjobb jeges kávé receptet, amelyet valaha kóstoltatok! Kezd már a reggelt egy krémes, frissítő itallal, amely garantáltan be fogja indítani a reggeled!
A jegeskávét általában hideg tejjel, jégkockával, eszpresszó kávéval, a tetején pedig tejszínhabbal szervírozzák. Azonban egy ilyen egyszerű italt is könnyedén fel lehet dobni házi készítésű vanília fagyival és csoki szósszal.
Igazán krémes vanília fagyi
Az első lépés, hogy elkészítjük az extra krémes házi vaníliai fagylaltot, amelyhez az alábbiak szükségesek:
- 2 egész tojás
- 6 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 16 kanál cukor
- 3 dl habtejszín
- 1 liter tej
Az elkészítése:
- A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejszínt kikeverjük. Egy kevés tejet öntünk a kikevert masszára. A többi tejet felforraljuk.
- Ha felforrt, hozzáöntjük a vaníliás tojást, és lassú tűzön óvatosan kavargatva főzzük, vigyázva, hogy ne túrósodjon el.
- Műanyag tálba öntjük, és ha kihűlt, fagyasztóba tesszük, 15 percenként átkeverjük, míg szép, krémesre nem fagy.
- A finomságot egy éjszakát pihentetjük a fagyasztóban
Extra csokis csoda
Hozzávalók:
5 dkg vaj
2 ek méz
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk fahéj
Elkészítés:
A vajat és a mézet olvaszd meg, majd habverővel keverd hozzá a kakaóport és a fahéjat. Ha igazán csokisra szeretnéd, akkor tegyél hozzá étcsokoládé darabkákat és olvaszd meg a vajjal.
A jeges kávé
A jeges kávé elkészítése már igazán egyszerű. Főzzük le a kávét és adjuk hozzá hidegtejhez. Az előző este elkészített vanília fagylaltot pedig gombóconként (ízlés szerint) adjunk hozzá. A tetejére tegyünk tejszínhabot, és öntsük nyakon a csoki szósszal! Próbáld ki ezt a receptet és induljanak jól a nyári reggelek vagy teljenek kellemesen a délutánok! :)