Segíts, oszd meg tapasztalataidat, hogy Te is segítséget kapj!

connection-live

connection-live

Így készíts isteni jeges kávét!

2017. május 27. - conneciton live

hommadecofe.jpg

A nyári hőségben az ember csak is valami hűsítő finomságra tud gondolni. Elhoztuk nektek a legjobb jeges kávé receptet, amelyet valaha kóstoltatok! Kezd már a reggelt egy krémes, frissítő itallal, amely garantáltan be fogja indítani a reggeled!

A jegeskávét általában hideg tejjel, jégkockával, eszpresszó kávéval, a tetején pedig tejszínhabbal szervírozzák. Azonban egy ilyen egyszerű italt is könnyedén fel lehet dobni házi készítésű vanília fagyival és csoki szósszal.

Igazán krémes vanília fagyi

Az első lépés, hogy elkészítjük az extra krémes házi vaníliai fagylaltot, amelyhez az alábbiak szükségesek:

  • 2 egész tojás
  • 6 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 16 kanál cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 liter tej

Az elkészítése:

  1. A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejszínt kikeverjük. Egy kevés tejet öntünk a kikevert masszára. A többi tejet felforraljuk.
  2. Ha felforrt, hozzáöntjük a vaníliás tojást, és lassú tűzön óvatosan kavargatva főzzük, vigyázva, hogy ne túrósodjon el.
  3. Műanyag tálba öntjük, és ha kihűlt, fagyasztóba tesszük, 15 percenként átkeverjük, míg szép, krémesre nem fagy.
  4. A finomságot egy éjszakát pihentetjük a fagyasztóban

Extra csokis csoda

Hozzávalók:

5 dkg vaj
2 ek méz
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk fahéj

Elkészítés:

A vajat és a mézet olvaszd meg, majd habverővel keverd hozzá a kakaóport és a fahéjat. Ha igazán csokisra szeretnéd, akkor tegyél hozzá étcsokoládé darabkákat és olvaszd meg a vajjal.

A jeges kávé

A jeges kávé elkészítése már igazán egyszerű. Főzzük le a kávét és adjuk hozzá hidegtejhez. Az előző este elkészített vanília fagylaltot pedig gombóconként (ízlés szerint) adjunk hozzá. A tetejére tegyünk tejszínhabot, és öntsük nyakon a csoki szósszal! Próbáld ki ezt a receptet és induljanak jól a nyári reggelek vagy teljenek kellemesen a délutánok! :)

Neked van bevált jegeskávé recepted? Oszd meg velünk a Connection-Live applikációban, hogy te mivel fogod hűsíteni magad a nagy melegben:)

A bejegyzés trackback címe:

https://connection-live.blog.hu/api/trackback/id/tr112542601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása