Segíts, oszd meg tapasztalataidat, hogy Te is segítséget kapj!

connection-live

connection-live

Apa! Kezdődik! - Avagy szeremles lett a gyerek.

2017. június 12. - conneciton live

to-my-first-love.jpg

A szerelem az egyik legcsodálatosabb dolog a földön, de a vele járó öröm, boldogság, vagy csalódás és fájdalom még egy felnőtt embert is komoly érzelmi viharokba tud keverni. Ezért biztos, hogy szülőként aggódva hallgatjuk, ha gyermekünk bejelenti, hogy ő bizony szerelmes. Erre a helyzetre való reakciónk megalapozhatja a gyermekünk kapcsolataihoz, illetve a szerelemhez való hozzáállását. Ha te is ilyen helyzetben vagy, akkor ezek a tippek most neked fognak szólni!

Az első szerelem általában kisiskolás korban érkezik, amelyet a szülők nem szoktak komolyan venni. Pedig gondoljuk csak vissza mennyit is álmodoztunk a menyegzőről az első szerelmünkkel, amiről azt hittük, hogy örökké fog tartani. Akkoriban ez eléggé komolyan hangzott, ügye? A gyermekünk is pontosan ugyan így látja a dolgot. Ezért képes mély érzéseket megélni, kötödést, illetve csalódást is.

Érdeklődjünk az érzéseiről!

A kisgyermekek általában félnek beszélni az érzéseikről, mert még számukra is ismeretlen a kialakult helyzet. Kérdezzük meg a kicsit, hogy mit gondol a szerelemről? A korának megfelelően érdeklődjünk a kedveséről. Ezek a beszélgetések azért kellenek, hogy a gyerek megtanulhassa, hogyan fejezze ki az érzéseit. Fontos, hogy ne nevessük ki, vagy becsüljük le az érzéseit! Természetesen, ha nem szeretne mesélni, akkor ne erőltessük, de tisztázzuk vele, hogy hozzánk bármikor fordulhat.

Ne éljünk vissza a bizalmával!

Ha csak nekünk meséli el az érzéseit, akkor semmiképpen se mondjuk el másnak! Könnyen eljátszhatjuk így a bizalmát és lehet, hogy a későbbiekben titkolózni fog, ami például egy kamasz szerelemnél nem lesz a legideálisabb. Ha másnap az egész család tudni fogja a kicsi titkát, akkor könnyen lehet, hogy soha többet nem fog előttünk megnyílni.

Ne hozzuk kellemetlen helyzetbe!

Ne akarjunk minden áron a szíve választottjával találkozni! Ha azt látjuk esetleg, hogy együtt játszanak, amikor megyünk érte az iskolába, akkor ne hozzuk kellemetlen helyzetbe. Semmiképpen se csináljunk olyat, amivel lekicsinyíthetjük, vagy nevetségessé tehetjük.  Mindenképpen – mint minden esetben – tisztelettel bánjunk vele.

Az első csalódás

Az első szerelmet valószínűleg az első visszautasítás, és bánat is kísérni fogja. Próbáljuk meg a gyermekünket figyelmesen meghallgatni és hagyni, hogy megélje ezt az érzés. Ha meg tudja élni az első csalódást, illetve a szerelem érzését, akkor a jövőben is sokkal nyitottabb és kiegyensúlyozottabb lesz.

Ne ijedjünk meg, ha a gyerekünket eltalálja az Ámor nyila, hanem egyszerűen támogassuk. Ez egy nagyszerű helyzet a bizalmi kötelékek megerősítésére, illetve a kicsi kommunikációs készségének a fejlesztésére.

Ti még emlékeztek az első szerelmetekre? Osszátok meg velünk a Connection-Live applikációban, hogy hogyan éltétek meg! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://connection-live.blog.hu/api/trackback/id/tr2012587949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása