Segíts, oszd meg tapasztalataidat, hogy Te is segítséget kapj!

connection-live

connection-live

Mai nap

2018. február 21. - Connection live

A mai napon 57 évvel ezelőtt 1961.február 21-én lépett először nyilvánosság elé a legendássá vált Beatles együttes. Első koncertjük helyszíne a liverpooli Cavern Cubban volt. Híressé vált tagjai: John Lennon, Sir Paul McCartney, George Harrison és Ringo Star. Az ötvenes évek végén álltak össze, 1962-ben készült első nagylemezük "Love Me Do" címmel. Ezzel rögtön a Melodikus rockzene "beat"képviselői lettek. 1963-ban turnéztak először Nagy-Britannia területén. Ebben az évben augusztus 3-án tartották utolsó koncertjüket Liverpoolban, és átköltöztek Londonba. 1964-től külföldön is koncerteztek, világszerte felléptek. 1964-ben készült egy film is "A Hard Day's Night" címmel. 1966. augusztus 29-én volt utolsó hivatalos koncerjük San Farnciscóban. Utánna már csak lemezekre koncentrált a csapat. 2004 végéig világszerte több mint 1,3 milliárd lemezt adtak el, többet mint bármely más zenekar. 1967-ben meghal menedzserük, innentől a pénzügyi helyzetük romlani kezd. 1969 januárjában az Apple épület tetején még játszanak egyet, melynek felvételei felkerülnek a "Let It Be" albumra is. 1970-ben hivatalosan feloszlottak. 1980-ban John Lennon korai halálával az újraegyesülés végső reménye is elveszett.

the-beatles-509069_1920.jpg

Ti még emlékeztek a The Beatles-re? Vagy játszotok valamilyen zenekarban? Esetleg tagokat kerestek? Osszátok meg velünk a  Connection-Live applikációban.

A bejegyzés trackback címe:

https://connection-live.blog.hu/api/trackback/id/tr1913688080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása