Segíts, oszd meg tapasztalataidat, hogy Te is segítséget kapj!

connection-live

connection-live

Diétás húsvéti menü

Tippek az egész családnak a diétás húsvéti ünnepekhez!

2017. március 01. - conneciton live

husveti-tojas-nyuszi.jpg

Amióta a világ a világ az ünnepek mindig is a pihenésről és a hihetetlen nagy lakmározásról szóltak. Az ünnepek alatt senki sem mondhatja, hogy nincs időm, ezért a rokonlátogatások alól sem igazán lehet kibúvót találni. Ilyenkor előkerülnek a legfinomabb sütemény és szósz receptek, amiknek nehéz ellenállni hiába már a 200. körödet futod, azért még belekóstolsz egy-két finom falatba. A jó hírünk az, hogy ünnepelni bűntudatmentesen is lehet, ami tökéletesen beleillik a diétádba, vagy az egészséges életmódodba. Elhoztunk most nektek néhány mókás, de mégis egészséges és hihetetlen finom húsvéti receptet, amiket nyugodt szívvel ajánlunk kicsiknek, nagyoknak és rokonoknak egyaránt.

Egészséges finomságok a kicsiknek húsvétra!

Húsvétkor alapjába véve olyan ételeké a főszerepe, amelyek nem feltétlenül egészségtelen. A rengeteg zöldség, illetve tojás és sonka egy vitaminban és fehérje gazdag étrend alapjai. Természetesen a hangsúly, mint mindig a mértéken van. A húsvét során a főszerepé a nyuszi és csibeformák. Milyen szerencse, hogy ezeket a formákat pár hozzávaló segítségével egyszerűen el tudjuk készíteni a kicsiknek. Ezzel nem csak feldobjuk a húsvét reggelt, de egy jó lehetőség arra, hogy bevezessük gyermekeink minden napjaiban a tejtermékeket, illetve a zöldségek fogyasztását. Reggelire lepjük meg a kicsiket, egy cukormentes banános tejturmixxal kreatív nyuszi füles pohárban. A család garantálni, imádni fogja!

husveti-szendvics.jpgDiétás húsvéti menü a nagyoknak!

A sonka kétségtelenül a húsvét sztárja. Vörös szőnyegen érkeznek a boltok polcaira, hogy onnan a kosarunkba kerüljenek. Érdemes tudni, hogy a boltokban kapható sonkánk nagy részének a zsír és koleszterin tartalma igazán magas. Ennek az oka, hogy a sonka a különlegesen finom ízét legtöbb esetben az adalékanyagoknak (aromák, extrém sós páclé) köszönheti. Ezért a sonka vásárlás során mindenképpen érdemes az apró betűs részekre fókuszálni a hangzatos szövegek helyett. A diétába legjobban a csirkemell, vagy pulykamell sonka illeszthető be. A sonkán, tojáson és tormán kívül természetesen a csokoládék megszámlálhatatlan mennyisége is hozzájárul az ünnephez. Ez mellett pedig a különböző krémlikőrök (csokoládé, tojás) is nagy szerepet kap. A diétás húsvéti menünél mindenképpen törekedjünk a mértékletességre és, hogy az alapjába kalóriadús ételeket zöldséggel váltsuk fel (pl. majonézes saláta, krumpli saláta stb.) Az egyik legjobb ötlet, ha az egész családot meghívjuk egy óriási grill partyra, ahol a salátáké és a sovány húsoké lehet a főszerep.

Tippek rokonoknak, ha diétázó van a családban!

Természetesen nem mindenki akarja azzal tölteni az ünnepeket, hogy a kalóriákat számlálja. De ha tudjuk, hogy van a családba olyan, aki a húsvéti ünnepek alatt sem szeretné feladni a diétáját, akkor egyetlen dolgot tehetünk, hogy támogatjuk. Igazából nincs is túl sok dolgunk, csak a menübe csempészünk bele kicsivel több salátát, gyümölcsöt és cukormentes, vagy könnyedebb süteményeket. A húsvéti lakoma után pedig fogjuk össze a családot, vagy a barátokat és menjünk el együtt egy nagy túrára, vagy egy óriási nagy sétára. Ez a kis odafigyelés biztosan jól fog esni a diétázónak és nekünk is csak a hasznukra válthat! Mindemellett a családot is összehozhatjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://connection-live.blog.hu/api/trackback/id/tr2412304685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása