Segíts, oszd meg tapasztalataidat, hogy Te is segítséget kapj!

connection-live

connection-live

Kutyát szeretnél? Ezeket vedd figyelembe!

2017. április 05. - conneciton live

Lesz időd a kedvencedre?

Naná, hogy igen a válaszod, de azért óvatosan a gyors kijelentésekkel! Tégy egy lépést hátra és gondold át végig a jelenlegi napirended.

beagle4.jpg

Vizsgáld meg a lehetőségeidet és a körülményeidet!

A zsúfolásig megtelt menhelyek nem arról tanúskodnak, hogy az emberek képesek a felelős állattartásra. Ezért jól gondold át, hogy a körülményeid, illetve a lehetőségeid alkalmasak-e egy kutya fogadtatására. Ha például egy bernáthegyit szeretnél, de jelenleg egy kisebb lakásban élsz, akkor egyértelmű, hogy ez a fajta nem neked való. Ha nem aktív életmódot élsz, akkor egy nagy mozgásigényű eb nem lesz számodra jó választás. Írd fel egy papírra, hogy milyen lehetőségeid vannak és ne azt nézd, hogy ő mit nyújt majd neked, hanem azt, hogy te mit adhatsz majd neki.  

Az életkörülményeken felül a legfontosabb kérdés, hogy mennyi időd van a kutyával foglalkozni? Egy kutya mindig ott lesz neked és nem kapcsolhatod ki, mert neked éppen hosszú napod volt, vagy inkább lustálkodnál egész nap. Sétáltatni, etetni, tanítani, tehát gondoskodnod kell róla. Ha egy kölyökkutya mellett döntesz, akkor valamivel könnyebb dolgod lesz, viszont ha idősebb ebet szeretnél, akkor neked is igazodni kell, a már berögzül szokásaihoz. A kutyanevelés mindkét esetben türelmet és következtetés igényel, hiszen az állat életében is új helyzetek, és szerepek próbálunk bevezetni.

Mentsünk vagy vegyünk?

Ez a kérdés attól függ, hogy milyen céllal szeretnék kutyát tartani. Ha a célunk az, hogy versenyekre és kiállításokra vigyük, akkor válasszuk a tenyésztőt.  Viszont, ha csak kedvtelésből szeretnénk háziállatot tartani, akkor egyértelműen a menhelyet válasszunk. Németországban a menhelyről való örökbefogadás óriási nagy népszerűségnek örvend. A német kutyatulajdonosok szeretik elmondani, hogy olyan kutyájuk van, akinek esélyese se lehetett volna gazdához kerülni. Itt megemlíthetjük azt is, hogy Amerikában egyre több sztár jelenik meg mentett kutyával. De erre nyilván nem egy divat hóbortként kell tekinteni.

Végül, de nem utolsó sorban…

Ha úgy döntöttél, hogy kutyát szeretnél és minden körülményt jól megvizsgáltál, akkor többet fogsz kapni, mint gondolnád. Egy kutya a hű társad lesz, feltétel nélkül fog szeretni és az is biztos, hogy színesebbé és boldogabbá fogja tenni az életed. Tudományosan bizonyított tény, hogy kis kedvenceink számos pozitív hatást gyakorolnak az életünkben. Igazi szeretet bomba fog érkezni a családba, de vajon te tényleg készen állsz rá? Gondold át és légy felelős állattartó!

A bejegyzés trackback címe:

https://connection-live.blog.hu/api/trackback/id/tr2212403295
süti beállítások módosítása