Segíts, oszd meg tapasztalataidat, hogy Te is segítséget kapj!

connection-live

connection-live

Rendeljünk vagy főzzünk?

2017. március 13. - conneciton live

untitled-12.jpg

Mindennap az élet kihívásaival nézzünk szembe, ezért egyre kevesebb idő jut saját magunkra. A maradék szabadidőnkkel pedig osztunk, szorzunk és valahogy mindig arra jutunk, hogy ezen is jó lenne spórolni.

Hogy miért? Az mert az idő pénz! – legalább is ezt mondják nekünk. És ha mondják, akkor el is hisszük.

Akkor lássuk, hogy miből – illetve miből nem élünk!

Azt már tudjuk, hogy időből kevés van, és pénzzel sem bővelkedik ám akárki, ezért a legtöbbünk ezeken igyekszik a legtöbbet spórolni.

Az idő pénz, vagyis amit lehet, más tevékenységekkel egy időben csinálunk meg. Például útközben válaszolunk az e-mailekre, intézzük a bevásárlást és eszünk-iszunk. A legtöbb időt is az utóbbival tudjuk megspórolni, a felmérések alapján az Y és Z generáció már egyáltalán nem is – vagy csak nagyon elvétve - főz, hanem inkább megrendeli az ételt.

De vajon mennyit is spórolhatunk egy rendeléssel?

Ez nem könnyű kérdés kör, hiszen mindenkinek saját joga a szabad idejét beárazni, de talán sikerül a kérdésre választ találni.

Rendelni vagy főzni?

Az eltérő igények és ízlések mindig konfliktus forrásai lehetek egy közösségben. Véleményünk szerint az ételfutárokkal nem csak időt spórolhatunk, de számtalan különleges ízvilággal megismerkedhetünk, illetve leegyszerűsíthetjük az életünk. Ha például mi vegetáriánusok vagyunk, de a párunk nem, akkor nem kell kétszer annyi időt tölteni a konyhában, egyszerűen csak ennek megfelelően válogatjuk össze a fogásokat.

Az ételrendelés mellett szóló egyik legnagyobb érv az időspórolás. Nem kell vesződni az előkészületekkel és az utána való takarítással és a heti menüt 5 perc alatt letudhatjuk.

Valóban rosszabbul jövünk ki, ha rendelünk, és nem főzünk?

Ezt nehéz egyértelműen kimondani. Lehet tesztelgetni, hogy többe kerül-e, ha ételfutártól rendeljük az ebédet, mintha mi főzünk, de itt mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy hány főre? Egy főre valószínűleg inkább megéri, de azért többed magunknál is érdemes figyelembe venni a konyhában töltött időt, a mosogatási költségeket és azokat az alapanyagokat, amelyek általában mindig megtalálhatóak a konyhánkban.

Természetesen egy nagycsaládnak nem éri meg, hogy napi szinten rendeljék az ebédet. Ez esetben a főzés, ami gazdaságosabb, illetve a kicsik, vagy nagyok bevonásával egy remek családi program válhat az amúgy unalmassá vált rutinból.

A speciális diétát követőknél is megérheti a főzés, bár a legutóbbi boltkörünk alkalmával igencsak elhűltünk a mindenmentes alapanyagok árain.  

Összegezve tehát mindenkinek szíve joga, hogy az étkezésén vagy az idején szeretne e spórolni, de az biztos, találhatunk olyan esetet, amikor igenis megéri rendelni.

És ti min spóroltok a leginkább?

Egy lájkolással most te is spórolhatsz nekünk ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://connection-live.blog.hu/api/trackback/id/tr7112334873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása