Segíts, oszd meg tapasztalataidat, hogy Te is segítséget kapj!

connection-live

connection-live

Táborozni megy a gyerek? Akkor ezeket mindenképpen tedd meg!

2017. június 08. - conneciton live

"Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat,
Csapjad össze, csapjad össze, csapjad össze a mancsodat!"

image.jpg

A nyári táboros emlékekre mindenki szívesen emlékszik vissza neki. A tábortűzre, a kalandokra, az új barátságokra, és az önfeledt pillanatokra. Hamarosan itt a nyári szünet és a legtöbb gyerek már tűkön ül, hogy átélhesse ugyanezeket az élményeket. Természetesen szülőként már másként tekintünk a nyári táborokra. Legtöbbször aggodalommal és félelemmel, hogy minden rendben legyen, amíg távolt lesz tőlünk a gyermekünk. Ha Te is első táborozós szülő vagy, akkor ez most neked fog szólni! Elhoztuk a legjobb tippeket, hogy a nyár élményekkel teli legyen a lurkónak, neked pedig aggodalommentes!

Címkézz fel mindent!

Az egy dolog, hogy az indulás előtt segítesz neki összepakolni, de mi lesz a hazajövetelnél? Előzd meg a káoszt! Írd bele minden ruhadarab címkéjébe a gyereke nevét, majd írj egy jól olvasható listát a tételekről! Ezzel segítesz neki, hogy hazajövetelkor mindent össze tudjon pakolni akár egyedül is.

Beszélgess vele a táborozásról

Az első táborozás mindig izgalmas, de még a gyerek számára is idegen. Beszélgess vele, hogy mire számíthat? Nézzetek együtt képeket a tábor helyszínéről és tervezzétek meg együtt, hogy miket lehet csinálni pl. a szabad foglalkozások során.  Az előzetes feltérképezés után már kevésbé lesz ideges az új helyzetek miatt.

Minden rendben van!

Ilyenkor mindenki szeme előtt lepereg egy horror film, hogy mennyi rossz történhet a gyerekkel, ha távol kerül tőlünk. De tartsd magadban az aggodalmaidat! Ha ideges vagy, akkor se mutasd ki neki, mert az őt is bizonytalansággal fogja eltölteni, és lehet, el sem akar majd menni a táborba. Igyekezzünk biztatni, hogy minden rendben lesz és az őket kísérő felnőttekhez bármikor fordulhatnak, mert vigyáznak rájuk. 

Jelentkezz!

A táborozás tökéletes alkalom, hogy megerősödjön a kapcsolat szülő és gyermek között. Kérjük meg, hogy hívjon, vagy írjon nekünk! Ezáltal felelősség tudatra is neveljük és tudatjuk vele, hogy minden esetben számíthat ránk!

Törődjünk magunkkal!

Itt az ideje, hogy kikapcsolódjunk! Végre újra kettesben lehetünk a párunkkal, vagy szervezhetünk éjszakába nyúló programokat is. A lényeg, hogy amíg a gyerekünk élményeket gyűjt, addig mi próbáljunk kikapcsolódni.

Ne feledd! Bármennyire is izgulsz a gyermekedéért, a táborozás rendkívül jó hatással lesz rá, függetlenebbé, önállóbbá teszi, úgyhogy csak nyerhet vele, ha egy kicsit a saját lábán kell állnia pár napig.

Ha te már tapasztalt szülő vagy, akkor oszd meg velünk a Connection-Live applikációban a legjobb táborozási tippeket! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://connection-live.blog.hu/api/trackback/id/tr4812576847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása